Produkten på bilden kan vara extrautrustad.

Den nya generationens stockbandsåg med kraft och kapacitet

 

B1001 är Logosols största bandsågverk. Modellen är svensktillverkad och erbjuder en revolutionerande design. Hela 1001 mm grova stockar kan hanteras på sågverket. Med en unik inställning av såghuvudet sågar du enkelt fram de mått du vill ha på brädan, lika exakt varje gång.


Logosol B1001 är en extremt stabil stockbandsåg som ger dig yrkesmässig kapacitet. Den kraftiga sågrälsen är utformad för att med god marginal klara vikten av de enorma stockar som sågverket kan hantera.

Enkel inställning

B1001 bandsågverk är enklare att använda än andra sågverk i denna klass. En stor fördel är att såghuvudet justeras med exakta steg, vilket ger dig en snabb och precis inställning av sågsnittet. Ett helt varv med veven är alltid exakt en tum och ett litet inställningssteg kompenserar för bladtjockleken. På höjdskalan finns dessutom en Last Cut-indikator som kommer ihåg ditt senaste sågsnitt och blir en tydlig referens inför nästa. Du arbetar snabbt och bekvämt och får ett perfekt sågresultat.

Rejäla stockspännare

Stockspännare med rejäla handtag och robust design fixerar stocken med stor kraft utan att skada virket. Funktionen låser lika bra vid första snitten som när du sågar den sista tunna brädan.

Pålitlig räls

Logosol B1001 sågar i sitt standardutförande riktigt stora stockar, upp till 4850 mm långa och 1001 mm i diameter. Behöver du såga längre stockar kan sågverket förlängas hur långt som helst. Den kraftiga rälsen och stockbädden är väl tilltagen och anpassad för uppställning direkt mot marken eller för trailer. En rörkonstruktion optimerar vridstyvheten. Det ger en lätt och stark räls som håller sig spikrak även under de största stockarna.

Bandhjul

Bandhjulen i lättmetall är kombinerade fläkthjul som kyler sågbladet och fungerar som luftbroms. Fläkthjulen blåser bort spånet och håller rent och snyggt inne i såghuvudet och på arbetsplatsen. Stor fördel vid bladbyte och service.

Kraft ger kapacitet

Våra kraftfulla motorer ger dig extra kapacitet. Det finns ett bensinalternativ på 23 hk, och ett elektriskt alternativ på 12 kW. Bensinmotorn är Briggs & Strattons japantillverkade proffsmotor för tuffa förhållanden. Elmotorn är högeffektiv och ger nära dubbla angivna effekten under sågningen om så behövs.

 

Även timmerfräsen Logosol LM410 passar på rälsen, den finns med el- eller bensindrift. Kuttern är 410 millimeter bred, vilket innebär att man kan fräsa grova block för timring.

 

Förlängningar och många andra tillbehör kan uppgradera B1001 efter din verksamhet.

Förberedd för automatisering

Logosol Smart Set är ett helt nytt sätt att kontrollera sågningen för sågverk i denna prisklass. Istället för omodern och dyr hydraulik är Smart Set byggt på smarta elmotorer och ett modernt användargränssnitt där du kan styra ditt sågverk helt digitalt. Med noggranhet ned till hundradelar av en millimeter.

 

Första steget är automatisk framdrivning och höjdinställning av såghuvudet. Därefter kan du i den takt du vill, bygga ut sågverket med alla stockhanteringsfunktioner du kan önska dig.

 

Logosol har under två års tid utvecklat systemet från grunden för att ännu en gång revolutionera och förenkla sågandet för kunder över hela världen.

 

Systemet lanseras under 2018 och går att eftermontera på alla B1001.

Klar för start

Logosol B1001 är en mycket kompetent stockbandsåg för dig som vill såga med band. Sågverket levereras förmonterat med en utförlig bruksanvisning, du monterar endast ihop rälsen innan allt är klart för start. Du är snabbt igång med produktionen och kan börja såga kort efter att du fått sågverket levererat. I köpet ingår dessutom bandsågblad, ställbara fötter, två stockspännare, stödanhåll, vattenkylning, ställbar bladstyrning och Logosols trygghetspaket med 2 års garanti och fri support.

Fördelar

• Kraftiga motoralternativ. Bensinmotor på 23 hk eller elmotor 12 kW.
• Pålitlig räls med rörkonstruktion som håller sig spikrak även under de största stockarna.
• Förmonterat såghuvud och enkel uppställning, ställbara fötter ingår.
• Standard 4850 mm, behöver du såga längre stockar kan sågverket förlängas hur långt som helst.
• Robust och solitt. En stabil konstruktion som ger dig ett fantastiskt sågresultat.
• Svensktillverkad, anpassad för nordiska förhållanden.
• Marknadens bästa system för manuell inställning mellan sågsnitten, såghuvudet justeras med fasta steg. Ett varv med veven är alltid 1 tum. Ett extra steg kompenserar för bladtjockleken.
• Last Cut-indikator på skalan kommer ihåg ditt senaste sågsnitt och blir en tydlig referens inför nästa.
• Två stockhållare ingår som fixerar stocken med stor kraft utan att skada virket. Patentsökta med rejäla handtag och robust design. Låser lika bra vid första snitten som när du sågar den sista tunna brädan.
• Exakt bladstyrning som du bara ser på betydligt större och dyrare sågverk.
• Utvecklad från grunden där integrerade funktioner ger en ren design.
• Patentsökta bandhjulen i lättmetall är kombinerade fläkthjul som kyler sågbladet och fungerar som luftbroms. Blåser dessutom bort spån från arbetsplatsen och håller rent och snyggt inne i såghuvudet. Stor fördel vid bladbyte och service.
• Fler smarta tillbehör utvecklas löpande och lanseras under 2018.

 


 

Tekniska data

Kapacitet

Max. stockdiameter: 1001 mm
Max. blockbredd: 850 mm
Effektiv såglängd (standard): 4850 mm
Min. tjocklek på sista brädan: 25 mm (1 tum)

 

Motoralternativ

Bensinmotor: 23 hk
Elmotor: 12 kW

 

Bandsågblad

Typ och storlek: Bredd: 33 mm
Hastighet sågblad: 30 m/s

 

Bandhjul

Bandhjulsdiameter: 500 mm
Underhållsfria hjullager
Integrerad fläkt för kylning och effektivt spånutblås.

se_livstids_support

Livstids support

 

Obegränsad support när det gäller produktkunskaper och bruket av produkterna.

se_trygghet

Öppet köp i 60 dagar

Du vet väl att du kan testa produkterna i lugn och ro?

Vi ger dig alltid rätten att, skicka artiklar i retur inom 60 dagar från leveransdag, om de ej motsvarar dina förväntningar.

se_trygghet

2 års garanti

Vi lämnar 2 års garanti på alla nya maskiner. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning. Undantag från garantin är förslitningsdetaljer som remmar, svärd och kedjor.

se_snabba_leveranser

Snabba leveranser

Leveransen sker vanligtvis omgående från vårt lager. Under högsäsong kan leveranstiden förlängas något. Vi har alltid mycket snabba leveranser av tillbehör och reservdelar.

se_lang_erfarenhet

Lång erfarenhet

Tillgång till 20 års erfarenhet som marknadsledande inom småskalig träförädling.

se_personlig_service

Personlig service

Högsta personliga service är en självklarhet.

MJ Skovservice | | Telefon: +45-8172 5000 |