Produkten på bilden kan vara extrautrustad.

Svensk timmersåg sågar bäst i klassen

 

Logosol B751 sågar i sitt standardutförande 4,8 meter. Sågverket klarar riktigt grova stockar, upp till 75 cm i diameter. Med fasta steg sågar du enkelt fram de mått du vill ha på brädan, lika snabbt och exakt varje gång. Du får en stabil och ytterst funktionell timmersåg som sågar bäst i klassen.


Efter att ha sålt andra tillverkares bandsågar i flera år tar Logosol nästa steg och lanserar ett egenutvecklat bandsågverk med fokus på användarvänlighet och kapacitet. Logosols eget bandsågverk är svensktillverkat och robust med flera genomtänkta funktioner som förenklar arbetet. Designen är revolutionerande och erbjuder marknadens bästa system för manuell inställning mellan sågsnitten.

Sågning med fasta steg

Modellen kombinerar beprövad teknik med innovativa lösningar. Såghuvudet justeras med fasta steg vilket ger dig en snabb och exakt inställning av sågsnittet. Den förenklade inställningen av sågsnittet är ett tydligt arv från Solosågens inställningsvev. Ett varv med veven är alltid 1 tum och ett steg kompenserar för bladtjockleken.

 

På skalan finns dessutom en Last Cut-indikator som kommer ihåg ditt senaste sågsnitt och blir en referens inför nästa. För sågaren blir det enklare att producera virke i exakt rätt mått varje gång. Du arbetar snabbt och bekvämt och får ett perfekt sågresultat.

Robust konstruktion

Logosol B751 är en pålitlig och extremt stabil timmersåg som är enkel att använda. En smart stockhållare och två stockstöd fixerar stocken med stor kraft utan att skada virket. Funktionen låser lika bra vid första snitten som när du sågar den sista tunna brädan.


Den genomtänkta konstruktionen ger en vibrationsfri och exakt sågning. Rälsen och stockbädden är väl tilltagen med en stålkonstruktion speciellt anpassad för sågning direkt mot marken. Hjulen har fläktvingar som blåser ut spån och håller rent och snyggt, både inne i såghuvudet och på arbetsplatsen.

Flera motoralternativ

Vi erbjuder flera intressanta motorer, både små ekonomiska alternativ och kraft i överflöd. Det finns ett bensinalternativ på 13 hk, och två elektriska alternativ 4,6 eller 8 kW. Elmotorerna är högeffektiva och ger nära dubbla märkeffekten under sågningen. I hästkrafter räknat 9,5 respektive 20 hk. Med 8 kW elmotordrift kan B751 tävla med betydligt större och dyrare sågverk.


Även timmerfräs LM410 passar på rälsen, med el- eller bensindrift. Kuttern är 410 millimeter bred, vilket innebär att man kan fräsa 16 tum grova block för timring. Förlängningar, spånhanteringssystem och många andra tillbehör kan uppgradera B751 efter din verksamhet.

Klar för start

Logosol B751 är en utmärkt timmersåg för dig som hellre vill såga med band än med kedja. Sågverket levereras förmonterat med en utförlig bruksanvisning, du monterar endast ihop rälsen innan allt är klart för start. Du är snabbt igång med produktionen och kan börja såga inom kort efter att du fått sågverket levererat. I köpet ingår dessutom bandsågblad, ställbara fötter, en stockhållare, två stockstöd, vattenkylning, ställbar bladstyrning och 2 års garanti.

Fördelar

• Förmonterat såghuvud och enkel uppställning, ställbara fötter ingår.

• Robust och solitt. En stabil konstruktion som ger dig ett fantastiskt sågresultat.

• Svensktillverkad, anpassad för nordiska förhållanden.

• Snabb och exakt inställning av sågsnitt, såghuvudet justeras med fasta steg. Ett varv med veven är alltid 1 tum. Ett steg kompenserar för bladtjockleken.

• Last Cut-indikator på skalan kommer ihåg ditt senaste sågsnitt och blir en referens inför nästa.

• En stockhållare ingår som fixerar stocken med stor kraft utan att skada virket. Patentsökt med rejält handtag och robust design. Låser lika bra vid första snitten som när du sågar den sista tunna brädan.

• Enkelt att hålla rent på arbetsplatsen. Bandhjulen är kombinerade fläkthjul som både blåser ut spån och håller rent och snyggt inne i såghuvudet. Stor fördel vid bladbyte och service.

• Exakt bladstyrning som du bara ser på betydligt större och dyrare sågverk.

• Bensinvarianten har en påkostad centrifugalkoppling som underlättar pådraget av motorn vid sågning.

 

 


 

Tekniska data

Kapacitet

Effektiv såglängd (standard): 4,8 m

Max. stockdiameter: 75,1 cm

Max. blockbredd: 60 cm

Min. tjocklek på sista brädan: 24 mm

 

Motoralternativ

Bensinmotor: 13 hk eller 18 hk

Elmotor: 4,6 kW eller 8 kW

 

Bandsågblad

Typ och storlek: Bandlängd: 3843 mm Bredd: 33 mm

Hastighet sågblad: 30 m/s

 

Bandhjul

Bandhjulsdiameter: 50 cm

Underhållsfria hjullager

Rotationshastighet: 1000 v/min

se_livstids_support

Livstids support

 

Obegränsad support när det gäller produktkunskaper och bruket av produkterna.

se_trygghet

Öppet köp i 60 dagar

Du vet väl att du kan testa produkterna i lugn och ro?

Vi ger dig alltid rätten att, skicka artiklar i retur inom 60 dagar från leveransdag, om de ej motsvarar dina förväntningar.

se_trygghet

2 års garanti

Vi lämnar 2 års garanti på alla nya maskiner. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning. Undantag från garantin är förslitningsdetaljer som remmar, svärd och kedjor.

se_snabba_leveranser

Snabba leveranser

Leveransen sker vanligtvis omgående från vårt lager. Under högsäsong kan leveranstiden förlängas något. Vi har alltid mycket snabba leveranser av tillbehör och reservdelar.

se_lang_erfarenhet

Lång erfarenhet

Tillgång till 20 års erfarenhet som marknadsledande inom småskalig träförädling.

se_personlig_service

Personlig service

Högsta personliga service är en självklarhet.

MJ Skovservice | | Telefon: +45-8172 5000 |