Produkten på bilden kan vara extrautrustad.

Timmerfräs LM410

 

Stora möjligheter med fräsen som redan gjort succé bland timmermän i Tyskland!

 

Med den patentsökta timmerfräsen till Logosols stockbandsåg kan du rikta och planhyvla 600 x 600 mm och dessutom profilera. Den är mycket stabil och har formen av en vagn som löper på samma räls som sågaggregatet till Logosol LM40. Fräsen är byggd runt samma kutter som sitter i Logosols fyrkutterhyvel. Kuttern är 410 millimeter bred, vilket innebär att man kan fräsa 16 tum grova block för timring. Hela motorpaketet med kutter kan förskjutas i sidled, vilket ger en hyvelbredd på 600 mm.

 

När prototypen visades för Logosols bolag i Tyskland blev reaktionen att det här, det är världens bästa balkfräs. Konstruktören Mattias Byström förklarar: – I Tyskland byggs tio gånger fler korsvirkeshus än timmerhus. Dessutom har stort sett varenda bostadshus grova balkar i takkonstruktionen. Det ska vara massiva balkar, inte limträ.

 

Det hörs på namnet vad timmerfräsen är avsedd för, men den är idealisk för många andra användningsområden tack vare att långa och tunga ämnen kan precisionsbearbetas. LM410 ger dig möjligheter som tidigare bara var förunnat stora industrimaskiner. Ta en titt i Logosols stålkatalog och låt fantasin flöda.

 

Det ligger i tiden att bygga solidträhus och det senaste är att bygga med limträbalkar. Det är inte svårt att tillverka dina egna limträbalkar. LM410 kan sedan rikt- och planhyvla dessa med hög precision. Vill du ha någon form av styrning i balkarnas över- och undersida är detta heller inget problem. Det är bara att välja bland Logosols breda stålsortiment och kombinera ihop din egen profil. Om du inte hittar något som passar kan du snabbt och enkelt beställa egna HSS-stål efter egen skiss.

 

För trädgårdskonstnärer öppnar fräsen helt nya möjligheter. Klyv och planhyvla en gammal torr stock så får du en fantastisk bänk. Fräs vackra block i grova dimensioner för att bygga portaler, terrasser eller blomlådor.

 

Det är många detaljer på ett hus som kan ges lite extra karaktär såsom nockstocken, brostolpar, dörrposter, trappor och möbler. Nu har du chansen att göra något helt unikt som ingen sett förut!

Postningsexempel

 

lm410-log-155mm

 

lm410-log-200mm

 

150 mm och 200 mm blockprofil där stålen för blockets över och undersida sitter i kuttern samtidigt.

 

lm410-log-6x8-inch-410mm

Log 6x8 tum är en sk D-log, amerikanskt industritimmer, som kan fräsas i LM410. Denna profil görs i flera steg. Planstålen som sitter kvar i kuttern under alla moment kompletteras med profilstålen.

1. Planhyvvla insidan

2. Fräs stockens rundade utsida

3. Fräs över och undersidan på stocken.

Denna stålsats möjliggör viss justering av blockets dimension. Höjden är ställbar upp till kutterns maxbredd, 410 mm, bredden 120-160 mm. Profilen kan kompletteras med fler stål för att göras t.ex. 200 mm.

 


 

Tekniska data

Passar direkt på de flesta rälssågverk som t.ex. Lumbermate, Woodmizer LT10, Solidsaga, m.fl. Rälsvidd standard 825-960 mm. Passar både smala, platta och vinklade rälstyper. Flexibel hjulupphängning som kan styra på in- eller utsidan eller på båda sidor av rälsen. Om rälsens bredd inte överensstämmer kan adapterplåtar tillverkas enligt önskemål. Detsamma gäller om rälsens två skenor har olika höjd. Adapter finns färdiga till: Jonsered/Lennartsfors/Serra-Filius, Woodmizer LT15, m.fl.

Mått och vikt

Längd: 720 mm
Höjd: 1000 mm
Bredd: 1400 mm
Vikt: ca. 200 kg

Virkesdimensioner

Max. bredd: 600 mm
Höjd från räls: 600 mm

Kutter

Diameter: 72 mm
Bredd: 410 mm
Varvtal: ca. 6000 v/min.
Max. avverkning vid planhyvling: 7 mm
Max. profilutstick: 25 mm
Slag i sidled: 200 mm
Planstål ingår som standard. Samma kuttertyp som PH260.

Motoralternativ

400V 3-fas. Effekt 4 kW.
220V 3-fas. Effekt 4 kW (för Norge).
270cc bensinmotor.

Rekommenderade tillbehör

Precisionsanhåll, tre-pack.
Spånstos 100 mm.
Spånslang.
Stativ med vajer för kabel och slang.
Hundratals varianter av standardprofilstål (se vår stålkatalog), inklusive traditionell nordisk timmerprofil upp till 200 mm bredd. Specialprofiler kan beställas.
se_livstids_support

Livstids support

 

Obegränsad support när det gäller produktkunskaper och bruket av produkterna.

se_trygghet

Öppet köp i 60 dagar

Du vet väl att du kan testa produkterna i lugn och ro?

Vi ger dig alltid rätten att, skicka artiklar i retur inom 60 dagar från leveransdag, om de ej motsvarar dina förväntningar.

se_trygghet

2 års garanti

Vi lämnar 2 års garanti på alla nya maskiner. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning. Undantag från garantin är förslitningsdetaljer som remmar, svärd och kedjor.

se_snabba_leveranser

Snabba leveranser

Leveransen sker vanligtvis omgående från vårt lager. Under högsäsong kan leveranstiden förlängas något. Vi har alltid mycket snabba leveranser av tillbehör och reservdelar.

se_lang_erfarenhet

Lång erfarenhet

Tillgång till 20 års erfarenhet som marknadsledande inom småskalig träförädling.

se_personlig_service

Personlig service

Högsta personliga service är en självklarhet.

MJ Skovservice | | Telefon: +45-8172 5000 |