Produkten på bilden kan vara extrautrustad.
ph260_illustration_default

Logosols listhyvlar planhyvlar och profilerar alla fyra sidorna i ett moment.

Listhyvlar från Logosol

 

Att tillverka paneler och lister av sågat virke är en lättsam och lönsam form av träförädling. Logosol PH260 och PH360 planhyvlar och profilerar fyra sidor i ett moment. Du kan enkelt hyvla fram alla tänkbara lister och paneler. Maskinerna är mycket lätta att ställa in, så de lämpar sig för både mindre och större jobb. Behöver du 20 meter golvlist har du dem i handen efter en timme, behöver du 1000 meter är du ändå klar före lunch.

 


 

Listhyvel PH360 – Industrimaskin i smidigt format

 

En stabil fyrkuttrig listhyvel för yrkesmässig produktion. Den helt igenom nya maskintypen passar in i miljöer som snickerier, brädgårdar, husfabriker och naturligtvis inom byggvaruhandeln. En och samma maskin levererar allt från kvartsstav till timmerblock med strålande resultat.

Unik stabilitet

Det kraftiga gjutjärnsbordet är hjärtat i maskinen och borgar för en vibrationsfri drift. Gjutjärnsbordet är fastbultat på ett stabilt stålstativ med bra stöd mot underlaget. I gjutjärnsbordet är underkuttern, sidokuttrarna och de integrerade matningsborden infästa. Överkuttern och frammatningsvalsarna sitter i ett eget stativ som även det är upphängt i gjutjärnsbordet via överdimensionerade trapetsstänger.

Maskinen ändrar storlek efter ämnet

När du hyvlar små ämnen som paneler och lister ligger överkutterstativet tätt över bordet. Om du vill mata in hustimmerblock höjs överkutterstativet högre över bordet och maskinen växer på höjden både invändigt och utvändigt. Maximalt kan maskinen växa 230 mm på höjden!

Bygg runt maskinen

Det är enkelt att snabbt komma igång med produktionen när du får hem din maskin. Listhyvel PH360 kräver egentligen inget annat än en bra spånsug innan du kan starta din första tillverkning. Matningsborden är på fast höjd så de är enkla att förlänga och anpassas för att klara av hanteringen av de stora virkesvolymer som maskinen kan bearbeta. Det blir också betydligt bättre när du har ett fast rörsystem för spånhanteringen. Ordnat, rent och snyggt ska det vara, då håller du en högre produktivitet!

Kapaciteten är tillräcklig

Maskinen har en separat stor motor till varje kutter som räcker till för all tänkbar bearbetning av alla möjliga träslag. Matningshastigheten är steglöst ställbar upp till 30 meter per minut. En realistisk matningshastighet för en person att hantera är ca. 6 meter per minut, på två personer är en lämplig hastighet ca. 15 meter per minut för att få ett harmoniskt arbetstempo. Maskinen klarar sig på 16 A säkring så länge du hyvlar vanliga lister och paneler, men den skall anslutas med 6 mm2 kabel och 32 A röd trefashandske för att följa reglerna. Tänk på att fläkten också drar ström så du bör ha en huvudsäkring på 20 A. Inte mycket att orda om på en så stor maskin.

Perfekt resultat

Vi har gjort några åtgärder som gör det enklare att få ett perfekt resultat. Bland annat har överkuttern en större diameter än sin föregångare och den har dubbla uttag för spånsug för att hålla riktigt rent och minska risken för spånmärken. Inmatningsbordet har ett riktanhåll som man kan utnyttja när t.ex. golv, limstav, eller möbelämnen ska hyvlas. En stor och tung maskin är också i sig en stor fördel när det kommer till ytfinhet.

Imponerande manöverpanel

Alla reglage som du behöver ha tillgång till sitter på samma sida av maskinen vilket gör att maskinen kan placeras nära en vägg och på det sättet spara utrymme. Vevarna som ställer in höjd och bredd har räkneverk så att du enkelt kan läsa av tiondelarna. Spaken för snabbinställning av riktanhållet sitter lättåtkomlig vid inmatningsbordet. Manöverpanelen har separat start, stopp och lampa för varje kutter samt för matarverket. Den har dessutom en extra knappsats för din spånsug så att hela processen kan styras därifrån du står. Vi bockade av hela önskelistan på en gång!

 

 


 

Tekniska data

Genomgående matning in och ur maskinen. De fem kraftiga matarvalsarna matar även kådrikt och blött virke över förväntan. Maskinen har mekanisk variator för inställning av matningshastighet från 3 m/min till ca. 30 m/min. Stål och kuttrar för 4-sidig dimensionshyvling är monterade vid leverans. Över och underkutter är kombinerade planhyvlingskuttrar och profilhyvlingskuttrar. Båda funktionerna kan användas samtidigt. Du kan alltså planhyvla och profilera på alla fyra sidorna i ett moment. Maskinen är lätt att ställa in mellan olika bearbetningar. Det tar normalt ca. 20 minuter att ställa om maskinen från en profil till en annan. Logosol har en katalog med hundratals olika profiler att välja mellan. Maskinen är till största delen rostskyddad för att användas i kalla lokaler eller utomhus. Alla maskiner är provkörda.

Virkesdimensioner

4-sidig hyvling
Bredd: 360 mm
Höjd: 10 till 130 mm

2-sidig hyvling
Bredd: 410 mm
Höjd: 10 till 230 mm

Planhyvling (kräver montage)
Bredd 510 mm
Höjd 230 mm

Övre horisontalkutter

Diameter: 88 mm
Bredd: 510 mm
Effekt: 5,5 kW (7,5 Hk)
Varvtal: 6000 v/min
Avverkning vid planhyvling: 0-8 mm
Avverkning vid profilhyvling: Max. 20 mm

Undre horisontalkutter

Diameter: 72 mm
Bredd: 410 mm
Effekt: 4 kW (5,5Hk)
Varvtal: 6000 v/min
Avverkning vid planhyvling: 0-8 mm
Avverkning vid profilhyvling: Max. 10 mm (Spårfräsning: 15 mm)

Sidokuttrar

Spindelaxelns diameter: 30 mm
Kutterhöjd: Max. 130 mm
Diameter: Max. 140 mm
Effekt: 3 kW (Hk)
Varvtal sidokuttrar: 6000 v/min
Skärdjup: Max. 30 mm

Medföljande sidokuttrar
Antal: 2 st
Typ: TB90
Diameter, kropp: 90 mm
Höjd, kropp: 40 mm
Skär, typ: Planstål HSS
Skär, bredd: 50 mm

Matning, planetvariator

Effekt: 0,75 kW (1 Hk)
Matningshastighet: 3-15 m/min eller 6-30 m/min

Elsystem

Total effekt: 16,25 kW (22 hk)
Alla motorer är utrustade med överhettningsskydd.

Elanslutning

3-fas, 400 V, 32 A
20A säkring räcker vid mindre krävande produktion.

Mått och vikt

Längd och bredd: 2970 x 1125 mm
Höjd: 1430 mm
Vikt: 600 kg
se_livstids_support

Livstids support

 

Obegränsad support när det gäller produktkunskaper och bruket av produkterna.

se_trygghet

Öppet köp i 60 dagar

Du vet väl att du kan testa produkterna i lugn och ro?

Vi ger dig alltid rätten att, skicka artiklar i retur inom 60 dagar från leveransdag, om de ej motsvarar dina förväntningar.

se_trygghet

2 års garanti

Vi lämnar 2 års garanti på alla nya maskiner. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning. Undantag från garantin är förslitningsdetaljer som remmar, svärd och kedjor.

se_snabba_leveranser

Snabba leveranser

Leveransen sker vanligtvis omgående från vårt lager. Under högsäsong kan leveranstiden förlängas något. Vi har alltid mycket snabba leveranser av tillbehör och reservdelar.

se_lang_erfarenhet

Lång erfarenhet

Tillgång till 20 års erfarenhet som marknadsledande inom småskalig träförädling.

se_personlig_service

Personlig service

Högsta personliga service är en självklarhet.

MJ Skovservice | | Telefon: +45-8172 5000 |