Produkten på bilden kan vara extrautrustad.
ph260_illustration_default

Logosols profilhyvlar planhyvlar och profilerar alla fyra sidorna i ett moment.

Profilhyvlar från Logosol

 

Att tillverka paneler och lister av sågat virke är en lättsam och lönsam form av träförädling. Logosol PH260 och PH360 planhyvlar och profilerar fyra sidor i ett moment. Du kan enkelt hyvla fram alla tänkbara lister och paneler. Maskinerna är mycket lätta att ställa in, så de lämpar sig för både mindre och större jobb. Behöver du 20 meter golvlist har du dem i handen efter en timme, behöver du 1000 meter är du ändå klar före lunch.

 


 

Profilhyvel PH260 - Ett komplett hyvleri för det lilla företaget eller det stora fritidsintresset

 

Ibland kan det vara ett stort steg att starta sin egen verksamhet, men ibland är steget ganska litet. Med en PH260 profilhyvel i garaget har du allt du behöver för att komma igång med en lönsam och eftertraktad produktion.

 

Det är också lönsamt att bara hyvla till sig själv om du står inför ett större byggprojekt. De hyvlade varorna till en villa är en stor del av byggnadskostnaden som är lätt att glömma bort – och det är fantastiskt roligt att tillverka sina egna lister, foder och paneler, precis som man vill ha dem.

Enkel uppställning

När maskinen levereras hem till dig är den körklar. Det är bara att ansluta en bra spånsug och 16 A trefasström så kan du börja hyvla. Maskinen kan leverera över 500 löpmeter per timme från och med första dagen.

Kompakt format

Precis som i den större PH360 är över- och underkuttrarna upphängda i båda ändarna för maximal stabilitet. Hyvelbordet är av kraftigt gjutjärn som effektivt absorberar vibrationer och stativet är helsvetsat av 4 mm tjock stålplåt. Detta sammantaget gör maskinen mycket stadig trots sitt lilla format. Tack vare den robusta konstruktionen kan maskinen monteras på hjul vilket sparar plats i den lilla verkstaden.

Stort urval av profiler

Kuttrarna som sitter i maskinen vid leverans har släta hyvelstål för fyrsidig dimensionshyvling monterade. Stålen är enkelt utbytbara och du kan välja ur ett stort antal standardprofiler och även beställa egen design till en mycket rimlig kostnad. Det behöver inte kosta en förmögenhet att skaffa ett eget sortiment av lister och paneler. Kutteraxlarnas diameter på 30 mm öppnar även för friheten att välja bland många olika kuttersystem. Om du t.ex. vill tillverka egna fönster finns speciella fasta kuttrar som klarar djupare former. Utbudet av kuttrar och fräsar är stort. De flesta fortsätter dock att använda de universalkuttrar som redan sitter i maskinen och vi rekommenderar att du börjar med vårt startpaket med profilstål, så kommer du igång med produktionen snabbt och enkelt.

Intressant återbetalning

Många har sin fyrkutterhyvel för eget bruk eller jobbar lite extra med försäljning och legohyvling i begränsad skala. Det blir ofta mycket lönsamma arbetstimmar som bidrar till glädjen med att förädla ditt eget virke. Det behövs få timmars betald hyvling per år för att täcka årskostnaden för en PH260!

Trygghet räknas i antal

Vi har bevisat att en maskin som ser ut som en frysbox faktiskt kan vara ett högpresterande hyvleri. Logosols PH260 är värdens mest sålda profilhyvel. Våra nöjda kunder som nu kan räknas i tusental ger oss gott självförtroende och det är också en trygghet för dig i ditt val av maskin.

 


 

Nyhet! PH260 ECO

 

En gårdshyvel med unika fördelar

 

Logosol PH260 Eco - en unik fyrkutterhyvel, tillgänglig i en helt ny prisklass. Maskinens funktioner räcker gott och väl för de flesta byggprojekt och passar perfekt när du först och främst vill hyvla till dig själv.


Modellen är speciellt framtagen för Logosols kunder och maskinens funktioner är fullt tillräckliga för de flesta hyvelkunder som vi har idag.

 

PH260 är världens mest sålda fyrkytterhyvel. Maskinens kapacitet och möjligheter har imponerat på både större hyvlerier och kräsna proffssnickare. Grundfunktionen, att kunna hyvla och profilera fyra sidor i ett moment, sparar mycket tid eftersom maskinen inte behöver ställas om så ofta.

 

Grundtanken med den nya modellen är att göra en riktigt bra maskin tillgänglig för ännu fler. De som funderar på att köpa tvåkutterhyvel DH410 har nu möjlighet att välja en fyrkutterhyvel i samma prisklass. Det ligger helt i linje med Logosols strävan att alltid ge våra kunders investeringar största möjliga värde.

 

Vad är det då som skiljer Eco från vanliga PH260?

 

– Först och främst 10 000 kronor. Genom att bygga maskinen av väl utvalda detaljer kan den säljas till ett betydligt lägre pris. Motorn till överkuttern är något mindre, matningsfastigheten är fast och locket saknar fönster. Resultatet blir en robust maskin med beprövad teknik från PH260.

 

PH260 Eco är en gårdshyvel som passar när du vill hyvla till dig själv i mindre byggprojekt. För större uppdrag finns ett uppgraderingspaket med starkare motor och steglös matning.

 


Bäst för småskalig träförädling!

Logosols profilhyvel är speciellt utvecklad för småskalig träförädling. Den är mer ekonomisk och lämpar sig i de allra flesta fall bättre för en mindre verksamhet än en stor begagnad industrihyvel. En investering i en PH260 leder ofta till en dramatisk förbättring av lönsamheten i exempelvis företag som försöker tjäna pengar på att såga i mindre skala.

bengt-olov

Bengt-Olov Byström, Styrelseordförande och grundare av LOGOSOL

 

 

 


 

Tekniska data

4-sidig hyvling

Bredd: 15 till 260 mm
Höjd: 10 till 100 mm

2-sidig hyvling

Bredd: 300 mm
Höjd: 10 till 230 mm

Planhyvling

Bredd: 410 mm
Höjd: 230 mm

Medföljande kuttrar

Typ TB90, stål
Diameter, kropp: 90 mm
Höjd, kropp: 40 mm

Övre horisontalkutter

Diameter: 72 mm
Bredd: 410 mm
Effekt: 3kW
Varvtal: 6000 v/min.
Spåndjup: Max. 8 mm
Profilutstick: Max. 20 mm

Undre horisontalkutter

Diameter: 72 mm
Bredd: 300 mm
Effekt: 3 kW
Varvtal: 6000 v/min.
Spåndjup: 0 till 4 mm
Profilutstick: Max. 5 mm

Sidokuttrar

Spindelaxeldiameter: 30 mm
Kutterhöjd: Max. 100 mm
Diameter: Max. 140 mm
Effekt: 3 kW
Varvtal: 6000 v/min.
Skärdjup: Max. 30 mm

Planstål HSS

Stålbredd: 50 mm

Matning

Effekt: 0,18 kW

Matningshastighet

Standard: 2-12 m/min.
Tillval: 4-24 m/min.

Elsystem

Fuktskyddad IP54
Total effekt: 12,2 kW
Elanslutning: 3-fas, 400V, 16A
Längd: 1100 mm Bredd: 900 mm
Höjd: 970 mm
Vikt: 350 kg

 • 30 mm spindelaxlar, stort sortiment av profilstål. Ompostning tar endast 10-20 minuter.
   
 • Enkel inställning. Tydliga skalor med 0,1 mm steg.
 • Rostskyddad för utomhusbruk, minimalt underhåll.
   
 • Separat start av de fem motorerna.
   
 • 16 A Europakontakt.
 • Stort fönster. Lätt att övervaka processen.
   
 • Varvtal på 6000 v/min. ger mycket fin yta.
   
 • Inlägg i bordet med låg friktion garanterar problemfri matning.
se_livstids_support

Livstids support

 

Obegränsad support när det gäller produktkunskaper och bruket av produkterna.

se_trygghet

Öppet köp i 60 dagar

Du vet väl att du kan testa produkterna i lugn och ro?

Vi ger dig alltid rätten att, skicka artiklar i retur inom 60 dagar från leveransdag, om de ej motsvarar dina förväntningar.

se_trygghet

2 års garanti

Vi lämnar 2 års garanti på alla nya maskiner. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning. Undantag från garantin är förslitningsdetaljer som remmar, svärd och kedjor.

se_snabba_leveranser

Snabba leveranser

Leveransen sker vanligtvis omgående från vårt lager. Under högsäsong kan leveranstiden förlängas något. Vi har alltid mycket snabba leveranser av tillbehör och reservdelar.

se_lang_erfarenhet

Lång erfarenhet

Tillgång till 20 års erfarenhet som marknadsledande inom småskalig träförädling.

se_personlig_service

Personlig service

Högsta personliga service är en självklarhet.

MJ Skovservice | | Telefon: +45-8172 5000 |