Loading...
Produkten på bilden kan vara extrautrustad.

En helt ny Solohyvel med unik prestanda

 

Solohyveln har blivit en omtyckt maskin bland snickare och sågverksägare. Möjligheten att klyva och profilera i ett moment har löst många problem och sparat många arbetstimmar.

Smart dimensioneringsmaskin

Föregångaren, Solohyveln SH230, har varit en stor succé sedan lanseringen för över 10 år sedan. Den har fått mycket uppskattning för sin allsidighet och enkelhet som gör den näst intill oumbärlig när du väl upplevt dess fördelar. I uppföljaren SH410 har Logosol tagit såg- och hyvlingsfunktionen till en ny nivå, som passar ännu bättre in i större projekt och i alla typer av snickerier med höga krav.

Dimensionera i rått och torrt

Ursprungligen är maskinen byggd för att i ett moment dimensionera plank och brädor till inställd tjocklek och bredd. Virket hyvlas ned till inställd tjocklek samtidigt som ämnet sågas till rätt bredd. Funktionen är klockren och känns helt nödvändig i alla byggprojekt när man väl vant sig vid att ha den möjligheten. Plastinlägg i bordet gör att du kan köra både torrt och blött virke med utmärkt genommatning.

Säker byggsåg

Maskinen kan även användas som klyvsåg utan att hyvla. Solohyveln har fått stor uppmärksamhet från byggbranschen då den tar bort det moment som orsakar flest allvarliga handskador på byggarbetsplatser, nämligen klyvning på byggsågen. I Solohyveln matas ämnet igenom snabbt och säkert och klyvs med precision till inställt mått.

Kvartslist från brädor

Utnyttja maskinens fulla potential och montera profilstål i kuttern. Du kan klyva, dimensionera, planhyvla och profilera samtidigt! Exempel på material som kan tillverkas i ett moment är kvartslist, trall, salning och en del lister. Mer avancerade profiler som väggpaneler, hålkärlslist eller krönlister kan behöva köras i två eller fler moment, men maskinen klarar det mesta, du kan till och med göra breda golvbrädor med spont och not!

Yrkesmässigt stabil

Maskinen är uppbyggd kring ett stadigt gjutjärnsbord, upphängt med trapetsstänger i stålchassiet som står stadigt på marken. En 4 kW motor driver både kuttern och sågklingan. Matarverket drivs av en separat motor med vinkelväxel. Den tunga konstruktionen med vibrationsdämpande gjutjärn borgar för exakt klyvsågning och ett perfekt hyvlingsresultat.

Anpassa maskinen efter verksamheten

Maskinen är klar att användas i sitt grundutförande, sågklinga och planhyvelstål sitter monterade och är inställda så att du snabbt kommer igång med din produktion, men det finns redan ett antal tillbehör till maskinen. Extra sidoanhåll och förlängningsbord på in- och utmatningssidan, justerbar matningshastighet och naturligtvis hundratals profilstål att välja mellan. SH410 klarar överkutterstål med 20 mm utstick, precis som vår största hyvel Logosol PH360!

Beställ i tid

Även vi erfarna solohyvlare överaskas ständigt av hur enkel den är att använda och imponeras av allt som går att göra med maskinen. Beställ din Solohyvel i god tid inför nästa projekt. Vi garanterar att du blir nöjd. Som vanligt får du testa maskinen i 60 dagar, så att du får verkligen får chansen att testa vad maskinen går för. Efter det tar den tvååriga garantin över för att du ska känna dig helt trygg i ditt beslut.

 


 

Använd maskinen i alla dina snickeri- och byggprojekt:

 

- Nybygge av bostäder.

- ROT-projekt.

- Central funktion i ditt snickeri.

- Ämnesberedning för limfog, 90 graders vinkel direkt!

- Tillverkning av färdiga reglar, lister, golv, paneler och mycket mer.

- Vilket mått vill du ha på plankan? SH410 fixar det direkt!

 

 


 

Tekniska data

Hyvlingsbredd: 410 mm

Hyvlingshöjd: 250 mm

Klyvhöjd: 75 mm

Profildjup: 20 mm

Matningshastighet: 6 m/min

Varvtal kutter: 6000 v/min

Elanslutning: 3-fas, 400V, 16A

Totaleffekt: 3,2 kW

Vikt: 195 kg

Tillbehör: Förlängningsbord, spånhanteringsutrustning, profilstål med mera.

se_livstids_support

Livstids support

 

Obegränsad support när det gäller produktkunskaper och bruket av produkterna.

se_trygghet

Öppet köp i 60 dagar

Du vet väl att du kan testa produkterna i lugn och ro?

Vi ger dig alltid rätten att, skicka artiklar i retur inom 60 dagar från leveransdag, om de ej motsvarar dina förväntningar.

se_trygghet

2 års garanti

Vi lämnar 2 års garanti på alla nya maskiner. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning. Undantag från garantin är förslitningsdetaljer som remmar, svärd och kedjor.

se_snabba_leveranser

Snabba leveranser

Leveransen sker vanligtvis omgående från vårt lager. Under högsäsong kan leveranstiden förlängas något. Vi har alltid mycket snabba leveranser av tillbehör och reservdelar.

se_lang_erfarenhet

Lång erfarenhet

Tillgång till 20 års erfarenhet som marknadsledande inom småskalig träförädling.

se_personlig_service

Personlig service

Högsta personliga service är en självklarhet.

MJ Skovservice | | Telefon: +45-8172 5000 |