Loading...

Global julkampanj smal

Produkten på bilden kan vara extrautrustad.

Traditionell sågning med ny teknik

 

Logosol-Låks ramsåg, är en fulländad maskin med en effektivitet och driftsäkerhet i en klass helt för sig. Den är resultatet av 20 års finjustering och renodling av konstruktionen.


Hjärtat i ramsågen är ramen med upp till tjugo sågblad som dras upp och ned med ett balanserat svänghjul som motvikt.  Ramen, svänghjulet och den mekaniska frammatningen fungerar i perfekt harmoni och det märks när den sågar. Ljudet är lågt och påminner om ett tuffande ånglok.

Råvaran är timmerblock

Många småsågare som idag har en cirkelsåg, ett bandsågverk, eller en Solosåg kan uppnå industriell kapacitet med hjälp av Logosol-Låks ramsåg.
Stockarna skall sågas på två sidor innan de matas in i Logosol-Låks ramsåg så att virket är kantat redan innan det sågas. Det ger en kontrollerad process och minimal hantering. Utan dramatik förvandlas blocken till sågade varor.

Trevligt på arbetsplatsen

Miljön runt sågverket är närmast trivsam. Det är rent och snyggt. Det lilla spån som kommer från de tunna bladen transporteras bort med en relativt liten spånsug.

Logosol-Låks ramsåg är sällan flaskhalsen

Logosol-Låks ramsåg arbetar obönhörligt på, utan avbrott eller trassel, timme efter timme. För att hålla den med arbete måste de sågade brädorna bäras undan, och ett nytt block sågas på några få minuter. I praktiken visar det sig att trots den till synes låga matningshastigheten är Logosol-Låks ramsåg så gott som alltid snabbast på jobbet.

Snabba byten

Efter 8-10 timmars drift, eller ca 100 stockar, tas de hårdmetalltandade sågbladen ur ramen och skärps med den slipmaskin som alltid följer med Logosol-Låks ramsåg.
Bladen är monterade i en kam med fasta lägen. Det är ett suveränt system som ger snabba bladbyten och försäkrar att bladen alltid kommer tillbaka i exakt rätt position. Hela proceduren tar knappt 20 minuter.

Miljövänlig, ekonomisk och möjlig

Alla Logosol-Låks drivs med en 11 kW elektrisk trefasmotor. Om du inte har tillgång till ström kan alla modeller drivas med en 23 hk miljögodkänd förbränningsmotor. Här har vi kanske världens största kapacitet per förbrukad energimängd. Runt 500 löpmeter/liter bränsle, eller med eldrift, 100 m/kWh.
Att det är miljövänligt är självklart. Det krävs heller inga extraordinära installationer eller säkringar. För vissa sparar det bara pengar men på många platser i Sverige och världen är det en förutsättning.

Investera i en lönsam ramsåg

Totalt sett blir det en god affär på både lång och kort sikt. Logosol-Låks ramsåg är billig att installera och den har hög produktivitet från första stund. Tack vare den robusta konstruktionen och mjuka gången bjuder den inte på många överraskningar. Logosol-Låks ramsåg kommer att arbeta troget och behålla sitt värde i decennier. Det är alltid tryggt med beprövad teknik.

 

 


 

Tekniska data

Modell

Måttnoggrannhet:
Matningshastighet:
Max. antal sågblad:
Min. sågbladsavstånd:
Max. produktion/timme:
Ramrörelse:
Vikt:
Sågbladens verkningstid (därefter slipning):
Maskinlängd:
Maskinbredd:
Maskinhöjd:
Elektrisk motor:
Anslutning:
Slipmaskin för sågbladen:

500

+/- 0,5 mm
0,6 meter/min.
20
16 mm
3,4 m3 beroende på inställning. *)
260 mm
1 100 kg
8–10 timmar
9,00 m
1,20 m
2,20 m
11,0 kW
25 A
Ingår

 

*) Exempel på kapacitet: Om ramsågen är utrustad med 12 sågblad och ska producera 25 mm tjocka brädor ur ett 300 mm brett block är det möjligt att exempelvis lägga två block med tjockleken 100 mm och ett block med tjockleken 50 mm på varandra. På så sätt får man kapacitet att såga nästan 1 000 löpmeter per timme (660 m + 330 m).

se_livstids_support

Livstids support

 

Obegränsad support när det gäller produktkunskaper och bruket av produkterna.

se_trygghet

Öppet köp i 60 dagar

Du vet väl att du kan testa produkterna i lugn och ro?

Vi ger dig alltid rätten att, skicka artiklar i retur inom 60 dagar från leveransdag, om de ej motsvarar dina förväntningar.

se_trygghet

2 års garanti

Vi lämnar 2 års garanti på alla nya maskiner. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning. Undantag från garantin är förslitningsdetaljer som remmar, svärd och kedjor.

se_snabba_leveranser

Snabba leveranser

Leveransen sker vanligtvis omgående från vårt lager. Under högsäsong kan leveranstiden förlängas något. Vi har alltid mycket snabba leveranser av tillbehör och reservdelar.

se_lang_erfarenhet

Lång erfarenhet

Tillgång till 20 års erfarenhet som marknadsledande inom småskalig träförädling.

se_personlig_service

Personlig service

Högsta personliga service är en självklarhet.

MJ Skovservice | | Telefon: +45-8172 5000 |