Produkten på bilden kan vara extrautrustad.

Logosol Toppklyv för säkrare, effektivare och roligare sågning!

 

Undvik olycksrisker och spara massor av tid genom att montera en toppklyv efter klingan på din cirkelsåg. Du klarar riktigt grova stockar med en 90 cm eller 100 cm klinga utan större besvär.

Såga kraftigare timmer på din cirkelsåg problemfritt

Toppklyven är ett tillbehör som ökar cirkelsågens kapacitet. Du kan såga lika stora stockar som man överhuvudtaget kan såga på en cirkelsåg med en 90 eller 100 cm klinga. En toppklyv är nästan alltid ett smartare alternativ än att gå upp i klingstorlek.

Det finns utrustningar där en cirkelsågsklinga appliceras ovanför stocken, men det innebär en stor investering. En toppklyv gör i de allra flesta fall samma jobb. Faktum är att det oftast bara är några decimeter i rotändan som behöver sågas. Skarven mellan sågskären från kedjan och klingan syns naturligtvis på sågytan men i regel har det ingen betydelse eftersom den nästan alltid hamnar i en bake.

Säker sågning

Att klättra upp på sågbordet och såga igenom stocken uppifrån med motorsåg är ett fruktansvärt riskabelt arbete. Förutom halk- och fallrisker är själva sågningen ett livsfarligt moment. Svåra olyckor har inträffat när sågaren kommit under en stock eller en tung bake, som ramlat ner när stocken sågats isär. Med en toppklyv är det bara att trycka på startknappen!

Öka produktionen med 10-15%

För varje gång man måste stanna sågen och kliva upp på sågbänken så förlorar man minst 10 minuter. Det innebär att om man kan undvika 5-6 sådana stopp per dag så tjänar man en timme i effektiv sågtid. Försök att hitta någon annan investering i samma prisklass som ger samma rationaliseringseffekt, det vill säga en produktivitetsökning på 10-15%!

Logosols bästa maskin!

Det är otroligt mycket roligare, säkrare och effektivare att trycka på en knapp och se arbetet bli gjort på ett smidigt och snabbt sätt än att klättra upp på sågbänken och börja såga med motorsågen.

Vi har haft maskinen på marknaden i nästan 20 år och kunderna har varit extremt nöjda.

 

"För att få en mätning på hur mycket våra kunder värderar maskinen, har jag frågat, naturligtvis på skämt, vad Toppklyven kostar om jag vill köpa tillbaka den. Svaret har då varit, då får du köpa cirkelsågen också! Om man väl installerat en toppklyv kan man inte tänka sig att vara utan den."
bengt-olov

Bengt-Olov Byström,

Styrelseordförande och
grundare av LOGOSOL

 


 

Tekniska data

Vikt: 40 kg
Motor: Logosol E5000, märkeffekt 5kW, 400V
Transmission: Poly-V-Rem
Kedjehastighet: 22,5 m/sek.
Svärd: Stihl 3/8" Picco, 40 cm.
Kedjedrev: Stihl standard.
Elutrustning: Motorskyddsbrytare med underspänningsutlösning, inlindade temperaturvakter i motorlindningen.

se_livstids_support

Livstids support

 

Obegränsad support när det gäller produktkunskaper och bruket av produkterna.

se_trygghet

Öppet köp i 60 dagar

Du vet väl att du kan testa produkterna i lugn och ro?

Vi ger dig alltid rätten att, skicka artiklar i retur inom 60 dagar från leveransdag, om de ej motsvarar dina förväntningar.

se_trygghet

2 års garanti

Vi lämnar 2 års garanti på alla nya maskiner. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning. Undantag från garantin är förslitningsdetaljer som remmar, svärd och kedjor.

se_snabba_leveranser

Snabba leveranser

Leveransen sker vanligtvis omgående från vårt lager. Under högsäsong kan leveranstiden förlängas något. Vi har alltid mycket snabba leveranser av tillbehör och reservdelar.

se_lang_erfarenhet

Lång erfarenhet

Tillgång till 20 års erfarenhet som marknadsledande inom småskalig träförädling.

se_personlig_service

Personlig service

Högsta personliga service är en självklarhet.

MJ Skovservice | | Telefon: +45-8172 5000 |