M8 Villa sagar Mattias 2 

 

Tillbehören som gör Solosågen ännu bättre

 

En kundundersökning visar att de flesta solosågsägare har sitt sågverk permanent uppställt på gården. Med några enkla knep får sågaren en effektiv arbetsplats som klarar övergrova stockar. Under våren lanserar Logosol ett stockbord i stål som förstärker Solosågen för stationärt bruk.

 

– Solosågen är främst konstruerad för att vara portabel, men med över 25 000 sålda sågverk och lika många nöjda kunder vet vi att sågverket fungerar utmärkt oavsett arbetsplats, säger Mattias Byström, produktchef på Logosol.

Överkvalificerat gårdssågverk

Det portabla sågverket har optimerats för krävande såguppdrag i svår terräng. Solosågen tillverkas i höglegerat aluminium, ett material som klarar extremt hög belastning och ger själva sågbänken en låg vikt. Materialet är dessutom helt rostfritt vilket är en fördel då sågverket står uppställt året om och den lätta vikten förenklar vid städning och vinterförvaring. En kundundersökning visar att 4 av 5 använder Solosågen permanent uppställd på gården. Med sina portabla fördelar blir Solosågen ett överkvalificerat gårdssågverk med hög prestanda. Med rätt tillbehör blir arbetsplatsen både rationell och säker.

Nytt stockbord i stål

– En stationär arbetsplats kan effektiviseras med några enkla utrustningstips. Det viktigaste är stockbordet. Att rulla in en stock från ett rymligt stockbord är det i särklass snabbaste och ergonomiska sättet att börja med en ny stock, säger Mattias Byström.

Stockbordet kan enkelt byggas i trä men under våren lanserar Logosol ett stockbord i stål som tillbehör till Solosågen. Det nya stockbordet är ett färdigbyggt och stabilt alternativ till den traditionella träkonstruktionen. Modellen i lackerat stål är stadig och slitstark med justerbara ben som kompenserar för ojämnt underlag. Höjden kan anpassas till alla modeller av Solosågen.

Utrustningstips för effektiv sågning

· Stockbordet förenklar stockhanteringen, oavsett om du köper färdigt i stål eller bygger själv i trä.

· Stockrullar gör arbetet med att rulla på stocken och få den i rätt läge ännu enklare.

· Sågstöden, både sågstöd för stockklo och det flyttbara sågstödet som fästs på linjalen är riktigt bra tillbehör som ökar precisionen i sågningen.

· Stockvändaren är ett måste för alla som arbetar med timmer. Ett oumbärligt hjälpmedel så fort du ska vända eller rulla en stock!

 

Läs mer på Solosågens produktsida

MJ Skovservice | | Telefon: +45-8172 5000 |