Logosol och Absolicon har tagit initiativet till att Höga Kusten Industrigrupp i samarbete med fastighetsmannen Roger Akelius skänker en halv miljon till Läkare Utan Gränser i december.

 

– Företagen i Höga Kusten Industrigrupp arbetar på en global marknad och när vi såg en möjlighet att tillsammans göra skillnad för människor i utsatta områden så tog vi chansen, säger Malte Frisk, VD på Logosol, ordförande i Höga Kusten Industrigrupp och den som lett insamlingsarbetet.

 

Att möjligheten var extra intressant just nu beror på initiativet att dubbla varje krona som skänks till den humanitära organisationen Läkare Utan Gränser under december.

– Vi känner varandra ganska väl och ser på världen och vårt ansvar med samma ögon. När insatsen för oss är ett par telefonsamtal och lite tjat vore det nästan generande att låta bli. Jag vet dock att våra medlemsföretag redan bidrar lokalt på olika sätt så detta är utöver det som redan görs. Vi skänker tillsammans cirka 250 000 kronor och eftersom Akelius dubblar så innebär det en halv miljon kronor till Läkare Utan Gränser fortsätter Malte Frisk.

I Höga Kusten Industrigrupp samverkar regionens ledande teknik- och exportföretag i frågor som rör regionalt samarbete, kompetensförsörjning, forskning och utveckling. Tillsammans representerar företagen en stor del av regionens export och några tusen anställda.

– Vi tar gemensamt ansvar för att utveckla förutsättningarna till framgångsrikt företagande i regionen. Vi marknadsför tillsammans Höga Kusten och lyfter fram de fördelar och möjligheter som finns med att leva, bo och arbeta i våra kommuner. Vi minskar avstånden mellan kommunerna och ger våra medlemmar ett bredare kontaktnät med företagare och beslutfattare, säger Joakim Byström som är initiativtagare till insamlingen och VD för solenergibolaget Absolicon.

Höga Kusten Industrigrupp driver flera projekt, bland annat Tillväxt Höga Kusten som lyfter fram den fantastiska naturen och regionens mycket intressanta arbetsmarknad med innovationstunga bolag som verkar globalt.

– Jag vill passa på att rikta ett särskilt tack till Absolicon, Edmo Lift, Elpress, Stringo, Haglöf och Mondi Dynäs som skänker hela 25 000 kronor per företag hälsar Malte Frisk.

Mer information om Höga Kusten Industrigrupp, medlemsföretagen och initiativet på www.hkig.se

MJ Skovservice | | Telefon: +45-8172 5000 |