Loading...

Bygg ut och anpassa utrustningen efter dina behov

Big Mill Systemet är ett genomtänkt program av beslag, linjaler, stag, och andra tillbehör som gör det möjligt att bygga ut och anpassa sågutrustningen så att den passar just dig och dina behov. Programmet har två grenar; en med inriktning mot sågning av normala stockar och en med inriktning mot sågning av övergrova stockar.
Vi har satt ihop fyra färdiga paket för olika ändamål. Paketen kan enkelt uppgraderas i efterhand.
Vilket paket passar bäst för dig och dina behov?

Big Mill Timmerjigg

Big Mill Timmerjiggen sågar snabbt och exakt för en liten investering. Timmerjiggen är lämplig för stockar upp till 50 cm men det finns egentligen ingen övre gräns för hur stora stockar som kan sågas. De flesta motorsågar med två svärdsmuttrar passar för sågning med Timmerjiggen och Big Mill System.

 

Gå till Big Mill Timmerjigg

Big Mill Basic

Med Big Mill Basic kan du skiva upp en stock till okantade brädor, eller såga block som kan användas för timmerhus eller skivas upp till kantade plank och brädor. Höjdinställningen är snabb och exakt i fasta steg som underlättar inställningen. Systemet passar för sågning av såväl normala som övergrova stockar. Svärdslängd upp till 90 cm kan användas.

 

Gå till Big Mill Basic

Big Mill LSG

Två sammankopplade Timmerjiggar. Perfekt när stora stockar skall skivas upp. Maximalt djup på sågsnitten är 8 tum, eller 20 cm. Antigen kan du såga breda okantade brädor, eller så kan du såga block som sedan skivas upp till plank och brädor med en av timmerjiggarna. Med 90 cm svärd kan 75 cm breda snitt göras.

 

Gå till Big Mill LSG

Big Mill Pro

Med Big Mill Pro klarar du det mesta. Du kan såga breda snitt genom hela stocken som håller måttet på millimetern. Systemet innehåller en Big Mill Lsg med dess två Timmerjiggar, beslagen till Big Mill Basic och förlängda armar som fixerar de två linjalerna på varsin sida av stocken, samt två extra lite kraftigare fästplattor för stockändarna.

 

Gå till Big Mill Pro

MJ Skovservice | | Telefon: +45-8172 5000 |