Loading...
Produkten på bilden kan vara extrautrustad.

Ny starkare elsåg för högeffektiv stocksågning

 

Logosol E8 Speed Saw är en helt ny elektrisk helhetslösning med fokus på resultat. Ett specialsvärd med unik stabilitet ger snabbare sågsnitt och bättre sågyta. Jobbet vid Solosågen blir ännu effektivare och genomtänka finesser förenklar kedjebyte och underhåll.

Tyst och stark

Med Logosol E8 Speed Saw får du en driftsäker maskin där tillbehör som vattenkylning, spånstos och toppstyrning ingår i konstruktionen. Den nya tekniken ger lägre ljudnivå, större kontroll under sågningen och högre effekt ur samma motor. Under sågningen sker smörjningen automatiskt. En magnetventil styr oljeflödet, som stängs av samtidigt med sågen.

Finare sågyta

E8 Speed Saw levereras med ett kilformat specialsvärd, anpassat för stocksågning. Svärdets unika stabilitet ger ett bättre sågresultat med rakare snitt och finare sågyta. Eftersom svärdet är större blir även kedjan längre och behöver inte slipas lika ofta. Konstruktionen är optimerad så att kedjan alltid hålls spänd runt hela svärdet. Det avlastar topptrissan och minskar risken för slitage.

Enklare underhåll

En rad genomtänkta finesser gör E8-modellen extra lättarbetad. Kedjan kan bytas utan att man måste ta lös svärdet. Utkastet har förbättrats så att spånet slungas långt ut från sågverket. Att hålla rent från spån på sågplatsen är viktigt, särskilt under vintern.

 

Logosol E8 Speed Saw kan utrustas med den automatiska framdriften E37 Friction som gör arbetet med Solosågen bekvämare och ökar produktionen markant.

 


 

Fördelar med E8 Speed Saw

 

• Optimerad för effektiv stocksågning.

• Finare sågyta och rakare snitt.

• Lägre ljudnivå.

• Ökad hållbarhet på svärd och kedja.

• Inbyggda tillbehör.

• Automatisk smörjning.

• Miljövänlig och driftsäker.

• Högre verkningsgrad ur samma motor.

• Kompatibel med E37 Friction och Solosågen.

• Kastar spånet längre från sågverket.

 


 

Logosols elsåg, starkare än du tror!

 

Visst finns det fördelar med att använda en bensindriven motorsåg på Solosågen. Utrustningen blir mycket lätt och du kan såga fina brädor eller timmerblock där du inte har tillgång till ström. Nu i vår blir det ännu intressantare när även timmerfräsen kan drivas med motorsåg. Det är en helt perfekt utrustning för byggen där det inte finns ström eller när du vill flytta sågverket till stocken istället för tvärtom.

 

Men om du har tillgång till ström och kan transportera stockarna till sågen är dock Logosols elsåg helt klart att föredra. Den behöver inte fyllas med bensin, den startar när man trycker på knappen och den är betydligt tystare än en bensinsåg. Den största fördelen är dock den otroliga kraften som elmotorerna levererar. Tack vare den speciella motorlindningen levererar E4000 ca. 12 hästkrafter när motorn belastas maximalt. Motorerna är tillräckligt starka för att med god marginal orka med alla träslag och alla svärdslängder. Motorerna har inbyggda överhettningsskydd som slår av dem om de skulle blir för varma. För att undvika att detta sker gör vi följande rekommendation:

 

Välj E4000 när du sågar en mindre mängd normala timmerstockar.
Välj E8 Speed Saw vid extra krävande sågning av extremt hårt eller övergrovt virke.

 

Om du väljer en E4000 har en stor tank för kedjeolja och en pump som portionerar ut rätt mängd olja på kedjan när du sågar. Släden som glider på linjalen är integrerad i bottenplattan. Kedjehastigheten håller rekommenderade 22,5 m/s tack vare en poly-v-remtransmission från motorn. Svärd och kedjor är samma som passar till Stihl och även kedjedrevet är ett standarddrev från Stihl.

 

Logosols automatiska matning E37-friction, med automatisk anpassning av såghastigheten och som tar med brädan tillbaka på returen passar på samtliga Logosols elsågar. Bäst är om matningen beställs samtidigt med sågen men det går också bra att montera denna i efterhand på en handmatad modell.

 


 

Tekniska data

Märkeffekt: 4,5 resp. 8 kW
Vikt: ca. 35 kg
Kedjehastighet: 22,5 m/sek
Elanslutning: 3-fas, 400V, 16A
se_livstids_support

Livstids support

 

Obegränsad support när det gäller produktkunskaper och bruket av produkterna.

se_trygghet

Öppet köp i 60 dagar

Du vet väl att du kan testa produkterna i lugn och ro?

Vi ger dig alltid rätten att, skicka artiklar i retur inom 60 dagar från leveransdag, om de ej motsvarar dina förväntningar.

se_trygghet

2 års garanti

Vi lämnar 2 års garanti på alla nya maskiner. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning. Undantag från garantin är förslitningsdetaljer som remmar, svärd och kedjor.

se_snabba_leveranser

Snabba leveranser

Leveransen sker vanligtvis omgående från vårt lager. Under högsäsong kan leveranstiden förlängas något. Vi har alltid mycket snabba leveranser av tillbehör och reservdelar.

se_lang_erfarenhet

Lång erfarenhet

Tillgång till 20 års erfarenhet som marknadsledande inom småskalig träförädling.

se_personlig_service

Personlig service

Högsta personliga service är en självklarhet.

MJ Skovservice | | Telefon: +45-8172 5000 |