Produkten på bilden kan vara extrautrustad.

Kedjeslipmaskin

 

En automatisk kedjeslipmaskin som förenklar ditt arbete

 

Den patanterade slipautomaten revolutionerar arbetet med kedjesågverk, och du får lyxen att alltid ha perfekt kedja på din motorsåg. Om du vill, kan du ta på dig att slipa kedjorna åt dina grannar också.

Jättevasst

Förutom att den slipar automatiskt, slipar den fantastiskt bra. Utan att ha några vetenskapliga bevis kan vi säga att eggen på tänderna känns vassare än på en ny sågkedja och det märks även när man sågar med den. Den klarar både 1,3-picco kedjor och vanliga 1,6-3/8” eller 0,325-kedjor. Både tandvinkeln och angreppsvinkeln är ställbar, så den slipar lika gärna klyvkedjor som kapkedjor.

En omställning per kedjeslipning

Maskinen slipar en sida av kedjan åt gången. Det innebär att man efter en stund får ställa om sliphuvudets vinkel och flytta fram kedjan en tand för att slipa den andra sidan av kedjan. Den slipar tio tänder per minut. Tidsåtgången för att slipa en kedja är ca 1,5 min per sida. Igångsättning och omställning av sliphuvudet tar ungefär en halv minut.

Bränner inte

Alla logosolare vet att man skall fila ofta, men med liten avverkning, bara så att tänderna får tillbaka skärpan igen. Detta är naturligtvis inget problem med slipautomaten. Vad som är mer imponerande är att den kan fixa en spiksågad kedja i ett moment. Oavsett hur stor avverkning du väljer, bränner den inte tänderna.

Slipar automatiskt i skogen också

Det är ju inte alltid man har ström där man sågar. Tack vare att roboten drivs med 12V kan du driva den med ett bilbatteri. Ett batteri räcker till att slipa flera hundra sågkedjor. Det går också bra att driva den med en s.k. starthjälp som finns att köpa för en billig penning. En vanlig batteriladdare går också utmärkt. Slipen levereras med en löstagbar kabel med kraftiga klämmor.

Slipar medan du sågar

Det bästa är om du har jämnt antal tänder på kedjan, alltså lika många höger som vänstertänder. Länkantalet är då jämnt delbart med fyra. Du kan då låta kedjan gå några varv på varje sida. För varje varv blir kedjan vassare tills slipskivan inte längre tar i tänderna. Om du har ojämnt antal tänder, eller om du ändå bara vill slipa ett varv, fäster man en liten klämma på kedjan som automatiskt bryter slipningen efter ett varv.

Logosols slipautomat är en maskin som gör arbetet betydligt enklare för alla logosolare, och den ger dig garanterat ett bättre sågresultat! 

"Slipa kedjorna med 10° tandvinkel och ca. 62° angreppsvinkel."

 

Mattias Byström

Produktchef

mattias_2010

 

se_livstids_support

Livstids support

 

Obegränsad support när det gäller produktkunskaper och bruket av produkterna.

se_trygghet

Öppet köp i 60 dagar

Du vet väl att du kan testa produkterna i lugn och ro?

Vi ger dig alltid rätten att, skicka artiklar i retur inom 60 dagar från leveransdag, om de ej motsvarar dina förväntningar.

se_trygghet

2 års garanti

Vi lämnar 2 års garanti på alla nya maskiner. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning. Undantag från garantin är förslitningsdetaljer som remmar, svärd och kedjor.

se_snabba_leveranser

Snabba leveranser

Leveransen sker vanligtvis omgående från vårt lager. Under högsäsong kan leveranstiden förlängas något. Vi har alltid mycket snabba leveranser av tillbehör och reservdelar.

se_lang_erfarenhet

Lång erfarenhet

Tillgång till 20 års erfarenhet som marknadsledande inom småskalig träförädling.

se_personlig_service

Personlig service

Högsta personliga service är en självklarhet.

MJ Skovservice | | Telefon: +45-8172 5000 |