Produkten på bilden kan vara extrautrustad.

Justersåg PS315

 

Varje hobbysnickare som har en bordssåg vet att precisionen inte alltid blir den förväntade. Samtidigt vet alla som fått skivor eller virke uppsågat av proffs hur bra det kan bli, med millimeterprecision och raka kanter med släta ytor. Proffsen använder en justersåg som kostar som en ny bil. Logosol justersåg ger exakt samma resultat, till avsevärt lägre kostnad.

Kombinerat underrede och sågbord

Logosols justersåg är i huvudsak byggd av ett enda stadigt stycke gjutjärn vilket betyder överlägsen stabilitet och vibrationsdämpning. Det precisionsbearbetade sågbordet vid sidan av sågklingan, fortsätter ned under rullbordet, vilket betyder att alla delar som påverkar sågningen är kopplade till detta. Gjutjärnsbordet bärs upp av ett stadigt stativ av stålplåt.

Härdade kulor på härdade banor

Den tunga och stabila släden löper på 16 st härdade stålkulor med en imponerande diameter på 19 mm. Dessa rullar på snedställda härdade stålbanor som sitter direkt i gjutjärnet. Konstruktionen ger en stabil och nästan overkligt lätt rörelse även i de dammigaste miljöer.

Sågklinga och anhåll

Klingan har precisionsinställning i höjd och vinkel (0-45 grader). Den drivs vibrationsfritt av en kvalitetsmotor på 3 kW via remtransmission. Vid maxbelastning levererar motorn närmare 6 kW.

Klyvanhållet som löper efter en slipad stålaxel har mikrojustering för fininställning av de sista tiondelarna på bredden. Anhållet kan monteras stående eller liggande beroende på hur höga material som skall sågas. Vinkelanhållet på rullbordet kan monteras på båda sidor av släden, så att du kan välja mellan att skjuta ämnet med anhållet eller skjuta ämnet mot anhållet. Alla sågvinklar är naturligtvis ställbara.

Stardard och tillval

Justersåg PS315 levereras komplett med en kombiklinga på 315 mm, ett stabilt SUVA-skydd för sågklingan, ett förlängningsbord på släden och utmatningsbordet. En spånstos finns under sågklingan och även klingskyddet kan anslutas till spånsug. Som tillbehör finns ytterligare förlängningsbord till släden, snabbtvingar och klingor för olika ändamål.

En småskalig proffsmaskin!

Logosol erbjuder småskaliga maskiner som gör samma arbete som stora industrimaskiner fast i mindre format och till ett mycket lägre pris. Logosols justersåg sågar lika bra som större proffsmaskiner. Det som skiljer vår justersåg från industrimaskiner är att den inte är optimal för storskalig produktion av stora ämnen. Logosols justersåg passar däremot mycket bra för mindre snickerier eller andra verksamheter som arbetar med småskalig träförädling och har höga kvalitetskrav på produkterna.

 


 

Tekniska data

Kapacitet

Såghöjd: 0-104 mm
Spindeldiameter, standard: 30 mm
Diameter klinga: 315 mm
Varvtal klinga: 4400 v/min.
Tiltning klinga: 0-45 grader

Motor

Motoreffekt: 3 kW (4 hk)
Elsystem: 3-fas, 400V, 16A

Dimensioner

Klyvbredd till anhåll: 800 mm alt. 400 mm
Längd släde: 1250 mm
Bredd släde: 350 mm
Kaplängd släde: 1235 mm
Bordslängd: 900 mm
Bordsbredd: 750 mm
Bordshöjd: 850 mm
Förlängningsbord släde: 500 x 350 mm (L x B)
Förlängningsbord, bord: 500 x 150 mm (L x B)
Vikt: 295 kg

Breddning och förlängning

Breddning av släde: 500 x 350 mm (L x B)
Breddning av bord: 900 x 440 mm (L x B)
Förlängning av släde: 500 x 150 mm (L x B)
 • Stabil justersåg med hög precision och kapacitet.
   
 • Gjutjärnschassi.
 • Unik lagringskonstruktion som ger jämn gång och fint snitt.
   
 • SUVA-skydd för sågklingan.
 • Fullstor stabil släde monterad på gjutjärnschassi.
   
 • Microjustering av klyvanhållet.
se_livstids_support

Livstids support

 

Obegränsad support när det gäller produktkunskaper och bruket av produkterna.

se_trygghet

Öppet köp i 60 dagar

Du vet väl att du kan testa produkterna i lugn och ro?

Vi ger dig alltid rätten att, skicka artiklar i retur inom 60 dagar från leveransdag, om de ej motsvarar dina förväntningar.

se_trygghet

2 års garanti

Vi lämnar 2 års garanti på alla nya maskiner. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning. Undantag från garantin är förslitningsdetaljer som remmar, svärd och kedjor.

se_snabba_leveranser

Snabba leveranser

Leveransen sker vanligtvis omgående från vårt lager. Under högsäsong kan leveranstiden förlängas något. Vi har alltid mycket snabba leveranser av tillbehör och reservdelar.

se_lang_erfarenhet

Lång erfarenhet

Tillgång till 20 års erfarenhet som marknadsledande inom småskalig träförädling.

se_personlig_service

Personlig service

Högsta personliga service är en självklarhet.

MJ Skovservice | | Telefon: +45-8172 5000 |