Produkten på bilden kan vara extrautrustad.

Rikt- och planhyvel H410

 

En rikt- och planhyvel är basmaskinen i snickeriet. När du riktar och planar virket lägger du grunden för fortsättningen. Ju bättre hyvel, desto bättre blir slutresultatet. Därför är det här en maskin som det lönar sig att satsa på. Logosols rikt- och planhyvel är byggd som proffsens mångdubbelt dyrare maskiner. Den har precisionsbearbetade bord av gjutjärn, stabilt sidoanhåll och dubbla motorer. Här finns kraften för att rikta och plana även de hårdaste träslag.

Tung precision i kompakt format

Det främre riktbordet kan snabbt justeras med en spak för spåndjup mellan 0 och 10 mm. Utgående riktbord har mikrojustering. Bordet är hela 310 mm brett, vilket medger riktning av grovt virke på bredden och höjden. Sidoanhållet är mycket stabilt och ställbart 0-45 grader. Tack vare att maskinen inte måste byggas om mellan rikt- och planhyvling kan du lita på att maskinens grundinställning behålls. Andra hyvlar måste byggas om mellan rikthyvel och planhyvel. På denna rikt- och planhyvel behöver du varken vika undan riktbordet eller flytta spånstosen. Du planar direkt efter riktning utan att ens stänga av motorn! Detta sparar naturligtvis massor av tid och du får precision och kapacitet i särklass.

Stabil planhyvel

Planhyveln som sitter under riktbordet sväljer trästycken på 410x260 millimeter. Matningen sker med dubbla axlar, den första av räfflat stål, den andra av gummi. Mindre maskiner har ofta enbart en motor som driver både kuttern och matningen. Det är en billig konstruktion som oftast fungerar hyfsat. Men för ökad styrka, driftsäkerhet och flexibilitet har rikt- och planhyvel H410, precis som våra större maskiner, istället separata motorer för kuttern och matningen. I standardutförandet är matningshastigheten 5 meter per minut. Som tillval finns steglöst ställbar matning 2-12 meter per minut.

Trygg med rikt- och planhyvel från Logosol

Maskinens gjutjärnskonstruktion medför hög stabilitet, ökad hållbarhet och utmärkt precision. Den rejäla konstruktionen gör arbetet säkrare för dig som operatör. En stabil och exakt maskin minskar risken för vibrationer och farliga oväntade rörelser i ämnet som bearbetas.

En småskalig proffsmaskin

Rikt- och planhyvel H410 är drömmen för den kräsne hobbysnickaren, men den är egentligen dimensionerad för mindre snickerier. Här visar den verkligen sin sanna potential. Har du till exempel ett finsnickeri och behöver producera många specialdetaljer i olika träslag är denna maskin ett utmärkt hjälpmedel. Det kraftigt dimensionerade matarverket och den driftsäkerhet och snabbhet som växlingen mellan rikt- och planhyvling ger, ökar förutsättningarna för att hyveln blir en långsiktig och lönsam investering.

 


 

"Tack vare att maskinen inte måste byggas om mellan rikt- och planhyvling kan du lita på att maskinens grundinställning behålls. Du planhyvlar direkt efter riktning utan att ens stänga av motorn!"

bengt-olov

Bengt-Olov Byström,

Styrelseordförande och
grundare av LOGOSOL

 

 


 

Tekniska data

Rikthyvling

Bredd riktbord: 310 mm
Längd riktbord: 1400 mm
Avverkning rikthyvel: 0-10 mm
Storlek på anhåll: 152 x 1100 mm

Planhyvling

Bredd planbord: 410 mm
Längd planbord: 630 mm
Planhyvlingsbredd: Max. 410 mm
Planhyvlingshöjd: Max. 260 mm
Avverkning planhyvling: Max. 4 mm

Kutter

Diameter kutter:  72 mm
Varvtal kutter: 6000 v/min.
Motor: 3 kW (4 hk)

Matning

Diameter matarvalsar: 32 mm
Hastighet (standard): 5 m/min.
Effekt (standard): 0,18 kW (0,25 hk)
Hastighet (variabel): 2-12 m/min.
Effekt (variabel): 0,37 kW (0,5 hk)

Vikt och elsystem

Vikt: 195 kg
Elsystem: 3-fas 400V, 16A
Termovakt: På varje motor

 • Ingen omställning mellan rikthyvling och planhyvling.
   
 • 2 eller 4 planstål i kutter.
   
 • Snabb inställning av främre riktbord.
 • Skalan för planbordet visar 1 och 1/10 mm.
   
 • Microjustering av bakre riktbord.
   
 • Stort och stabilt riktanhåll.
 • Precisionsbearbetade gjutjärnsbord.
   
 • Separata motorer för kutter och matning.
   
 • Integrerat riktskydd.
se_livstids_support

Livstids support

 

Obegränsad support när det gäller produktkunskaper och bruket av produkterna.

se_trygghet

Öppet köp i 60 dagar

Du vet väl att du kan testa produkterna i lugn och ro?

Vi ger dig alltid rätten att, skicka artiklar i retur inom 60 dagar från leveransdag, om de ej motsvarar dina förväntningar.

se_trygghet

2 års garanti

Vi lämnar 2 års garanti på alla nya maskiner. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning. Undantag från garantin är förslitningsdetaljer som remmar, svärd och kedjor.

se_snabba_leveranser

Snabba leveranser

Leveransen sker vanligtvis omgående från vårt lager. Under högsäsong kan leveranstiden förlängas något. Vi har alltid mycket snabba leveranser av tillbehör och reservdelar.

se_lang_erfarenhet

Lång erfarenhet

Tillgång till 20 års erfarenhet som marknadsledande inom småskalig träförädling.

se_personlig_service

Personlig service

Högsta personliga service är en självklarhet.

MJ Skovservice | | Telefon: +45-8172 5000 |