Produkten på bilden kan vara extrautrustad.

Rikthyvel med sidokutter

 

Logosol MH410 är en rikthyvel med inbyggd sidokutter. Du kan rikthyvla, planhyvla och profilhyvla i en och samma maskin. Släpp lös skaparglädjen – möjligheterna är oändliga!

Ingen omställning mellan planhyvling, rikthyvling och listhyvling

Till att börja med har du en perfekt rikthyvel, sedan är den kompletterad med en sidokutter. Konstruktionen är helt unik. Du hyvlar bredd och tjocklek i ett moment. I sidokuttern kan du även profilera virket. Det innebär att du kan göra spontat virke för till exempel golvtillverkning.

När du använder maskinen för listhyvling matar du igenom virket två gånger genom hyveln för att ämnet ska bli hyvlat på alla fyra sidor. Jämför detta med en vanlig rikthyvel eller en vertikalfräs som kräver minst fyra passeringar.

Eftersom planbordet är så pass brett kan delen närmast sidokuttern användas till listhyvling och den andra delen användas till planhyvling. Detta ger en maskin som inte kräver någon omställning mellan planhyvling, rikthyvling och listhyvling. Det är denna unika kombination som ger möjligheterna!

Det naturliga valet i små snickerier

Effektiviteten och precisionen ökar dramatiskt med MH410 jämfört med bearbetning i en traditionell rikthyvel eller i en vertikalfräs. Detta beror på att virket, efter det har riktats på två sidor, kan planas och profileras på de återstående två sidorna i ett enda moment. Detta har du stor nytta av till exempel vid tillverkning av inredningssnickerier.

Du behöver inte någon extra golvyta, eftersom du med en måttlig investering får både effektivitet och flera värdefulla funktioner i en och samma maskin. Rikthyvel MH410 det självklara valet för dig som har höga krav på effektivitet och precision.

Flexibel planhyvling

Vid leverans är horisontalkuttern utrustad med två planhyvlingsstål men kuttern har plats för totalt fyra planhyvlingsstål. Du kan alltså montera ytterligare två planstål när du vill ha extra fin ytfinish. Normalt använder man de två extra spåren till montering av profilstål. Även om det maximala utsticket i horisontalkuttern är 2 mm är det möjligt att framställa många olika mönster på ämnets plansida.

Driftsäker matning

Maskinen är i standardutförande utrustad med två räfflade stålvalsar före kuttern och en gummivals som utmatningsvals. Vid behov kan maskinen utrustas med enbart gummivalsar. En separat motor driver matarvalsarna via en robust kedjetransmission vilket ger en mycket driftsäker matning. Steglöst reglerbar matning finns som tillbehör.

Hög kvalité ger säkerhet och precision

Hela maskinen är byggd kring ett massivt gjutjärnsbord för att ge högsta möjliga stabilitet och hållbarhet. Maskinkroppens enkla men robusta uppbyggnad gör den säker och överblickbar så att du kan känna dig trygg när du arbetar.

 


 

"Tack vare att maskinen inte måste byggas om mellan rikthyvling och planhyvling kan du lita på att maskinens grundinställning behålls. Du planhyvlar direkt efter riktning utan att ens stänga av motorn!"

bengt-olov

Bengt-Olov Byström,

Styrelseordförande och
grundare av LOGOSOL

 

 


 

Tekniska data

Rikthyvling

Bredd riktbord: 310 mm
Längd riktbord: 1400 mm
Avverkning rikthyvel: 0-10 mm
Storlek på anhåll: 152 x 1100 mm

Planhyvling

Bredd planbord: 410 mm
Längd planbord: 630 mm
Planhyvlingsbredd: Max. 410 mm
Planhyvlingshöjd: Max. 260 mm
Avverkning planhyvling: Max. 4 mm

Kutter

Diameter kutter: 72 mm
Varvtal kutter: 6000 v/min.
Motor: 3 kW (4 hk)

Matning

Diameter matarvalsar: 32 mm
Hastighet (standard): 5 m/min.
Effekt (standard): 0,18 kW (0,25 hk)
Hastighet (variabel): 2-12 m/min.
Effekt (variabel): 0,37 kW (0,5 hk)

Vikt och elsystem

Vikt: 245 kg
Elsystem: 3-fas 400V, 16A
Termovakt: På varje motor


 • Ingen omställning mellan rikthyvling och planhyvling.
   
 • 2 eller 4 planstål i kutter.
   
 • Snabb inställning av främre riktbord.
 • Skalan för planbordet visar 1 och 1/10 mm.
   
 • Microjustering av bakre riktbord.
   
 • Stort och stabilt riktanhåll.
 • Precisionsbearbetade gjutjärnsbord.
   
 • Separata motorer för kutter och matning.
   
 • Integrerat riktskydd.
se_livstids_support

Livstids support

 

Obegränsad support när det gäller produktkunskaper och bruket av produkterna.

se_trygghet

Öppet köp i 60 dagar

Du vet väl att du kan testa produkterna i lugn och ro?

Vi ger dig alltid rätten att, skicka artiklar i retur inom 60 dagar från leveransdag, om de ej motsvarar dina förväntningar.

se_trygghet

2 års garanti

Vi lämnar 2 års garanti på alla nya maskiner. Garantin täcker tillverkningsfel och problem som uppkommit under normal användning. Undantag från garantin är förslitningsdetaljer som remmar, svärd och kedjor.

se_snabba_leveranser

Snabba leveranser

Leveransen sker vanligtvis omgående från vårt lager. Under högsäsong kan leveranstiden förlängas något. Vi har alltid mycket snabba leveranser av tillbehör och reservdelar.

se_lang_erfarenhet

Lång erfarenhet

Tillgång till 20 års erfarenhet som marknadsledande inom småskalig träförädling.

se_personlig_service

Personlig service

Högsta personliga service är en självklarhet.

MJ Skovservice | | Telefon: +45-8172 5000 |